Rijkevorsel  Zuiderdijk 10 F   +32 03 312 21 62   +32 0496 53 12 77  +32 0477 48 89 17

Beste ouders,
Beste spelers

In deze moeilijke en verwarrende periode willen we jullie in de eerste plaats een hart onder de riem steken. We hopen uit de grond van ons hart dat iedereen deze crisis gezond doorkomt en dat we – als individu, club en maatschappij – sterker uit deze onwezenlijke situatie komen. Draag zorg voor uzelf, de ouderen en de kinderen.

Aan iedereen – binnen en buiten onze club – die ervoor zorgt dat de maatschappij zo goed en zo kwaad als mogelijk blijft draaien: dikke merci. En in het bijzonder een dankjewel aan alle zorgverleners (dokters, verplegend personeel, …) die de eigen gezondheid op het spel zetten in dienst van anderen. En laat dit vooral een aansporing zijn voor anderen om alle richtlijnen op te volgen opdat het virus zich zo min mogelijk kan verspreiden.

Voetbal is momenteel een bijzaak. Vandaag bereikte ons alvast het bericht dat alle wedstrijden tot en met 30 april zijn opgeschort. Dat betekent dat er pas vanaf 1 mei opnieuw officiële wedstrijden kunnen gespeeld worden. Groepstrainingen blijven verboden tot en met 5 april. Voetbal Vlaanderen meldde verder nog het volgende:
• Uiterlijk de laatst ingeplande speeldag van de eindronde op zondag 28 juni (eerste elftallen).
• Voor hogere jeugdcategorieën vanaf U13 tot en met U21 zal de laatste speeldag uiterlijk 24 mei georganiseerd worden in functie van de examens van het middelbaar en hoger onderwijs.
• Voor de lagere jeugdcategorieën vanaf U6 tot en met U12 zal er een aangepast schema worden gemaakt rekening houdend met de jeugdtornooien.
• Clubs zullen hun jeugdwedstrijden in onderling overleg kunnen verplaatsen. Forfait zal gegeven kunnen worden zonder boete.

Gevolgen voor ons? Dat is onduidelijk. Of onze toernooien kunnen doorgaan, is niet echt zeker. De Vlaai van Monica wordt ook verplaatst naar een latere datum. Voor de Rommelmarkt op 1 mei hebben we voorlopig wel de toelating gekregen maar zal alles afhangen van de verdere evolutie.

Uiteraard zal deze crisis financiële implicaties hebben en zal de groei van onze club vertraging oplopen. Maar dankzij jullie inzet van de voorbije jaren zijn we erin geslaagd de club in relatieve veilige wateren te loodsen en blies de wind constant in de rug. Momenteel blaast hij eventjes in het nadeel, aan ons om harder te trappen. We rekenen daarvoor straks op jullie steun en inzet.

Tegelijk hebben wij van de nood een deugd gemaakt en het trainingsveld al opnieuw ingezaaid. Het is dus momenteel én de komende maanden verboden het C-veld te betreden. Gelieve het werk van Staf, onze onvolprezen terreinverzorger, te respecteren.

Eén advies van de overheid: blijf in beweging. Niet in groep maar individueel. Ga eens wandelen of joggen met de kinderen, maak een kleine fietstocht, individueel of met uw gezin.

Van zodra wij officieel weten hoe het verder gaat met de rest van de competitie, zullen wij ook u op de hoogte brengen.

Hou het veilig en zorg voor uw naasten!

Met sportieve groet,

FC Sint Jozef SK